Digital Marketing Agency Malaysia| Bumbu Agency

3 Kelebihan Pemasaran Online Marketing Anda Mesti Tahu

3 Kelebihan Pemasaran Online Marketing Anda Mesti Tahu

 

Masih ramai lagi orang diluar sana yang sering bertanya kepada saya betul ke pemasaran online marketing ni bagus? Okay sangat ke? Macam mana nak buat? Dan ada lagi banyak persoalan yang masih terbuku dalam otak yang tidak tahu mengenai Online Marketing? Bila kita bercakap berkaitan online marketing mestilah ia secara digital. So, disini saya akan bantu untuk ulaskan apa kelebihan dan kenapa perlu menggunakan pemasaran dalam talian.


1. Cost Lebih Murah

Untuk pengetahuan semua, kos untuk menjalankan iklan secara online sangat murah kalau nak dibandingkan secara offline marketing. Dengan setting dan budget yang betul anda boleh dapat 1 Juta Reach / Impression dengan hanya budget tidak melebihi daripada RM3000. Perbandingan yang amat berbeza apabila dengan menggunakan offline marketing untuk cost di iklan di kaca TV dengan harga mahu berpuluh ribu. Bayangkan lah kalau anda membazirkan wang untuk marketing secara konversional yang tidak seberapa engagegmentnya dan hanya merugikan seperti  iklan di TV.

 

2. Collect Database Lebih Mudah

kumpul data pemasaran online marketing

Seperti yang anda semua tahu database merupakan satu benda yang penting untuk sesuatu perniagaan anda. Sehingga ada yang mengakatakan “Who gets the most data will win the War“.

Jadi dengan menggunakan online marketing secara digital ia dapat memudahkan kerja anda untuk mendapatkan database. Dan jangan anda terkejut apabila mudahnya apabila seseorang itu masuk ke website kita secara automatik kita boleh dapat data mereka dengan menggunakan Facebook Pixel dan lain lain.

 

3. Mudah & Trendy

mudan trendy pemasaran online marketing

Kita sebagai manusia, sentiasa mahukan pembaharuan hari demi hari dan memastikan semua benda memudahkan kerja kita. Kadang-kadang rasa kalau boleh semua benda yang sudah mudah untuk dilakukan itu dimudahkan lagi. Kita kalau boleh jangan jadi manusia yang pemalas kalau boleh mandi pun orang atau robot mandikan. Nak pendekkan cerita sebenarnya kita ni pemalas. HAHAHAHA. Sebenarnya dengan menggunakan online marketing is sudah menjadi trend dan sangat “User Friendly”.

 

Jadi kenapa anda perlu menjadi orang ketinggalan untuk buat pemasaran online marketing? Apa tunggu lagi tu? Buatlah sekarang dan jangan rugikan masa. Tak salah pun kalau nak jalankan offline marketing tetapi untuk lebih baik saya sarankan untuk jalankan kedua-duanya supaya banyak jualan yang masuk.

 

Jangan lupa, Bumbu Agency Sdn Bhd ada menyediakan khidmat-khidmat seperti berikut:

  • Membantu menguruskan kempen marketing
  • Memberi konsultasi untuk mengembangkan bisnes
  • Menyediakan video korporat, montaj atau animasi 2D/3D
  • Menghasilkan rekaan grafik / video pengiklanan
  • Servis Pengiklanan digital

Syarikat kami sangat berpengalaman di dalam industri dan mempunyai portfolio yang kuat. Hubungi Encik Umar di 0176026002 atau Cik Iza di 0108989188 untuk pertanyaan lanjut. Email: bumbu agency@gmail.com

Bumbu Agency sangat aktif di media sosial, follow kami!

  1. Instagram: @bumbu.agency
  2. Facebook: Bumbu Agency
  3. Twitter: @bumbuagency
  4. Tiktok: @bumbuAgency

Leave a comment:

Your email address will not be published.

Top
BUMBU AGENCY
Marketing
Digital Agency
Bumbu Agency Sdn Bhd is Malaysia’s integrated marketing and production company under one roof.
GENERAL INQUIRIES
bumbuagency@gmail.com