Servis Run Facebook Ads, Ini Sebab Perlu Buat Facebook Ads

Zaman dah semakin maju dengan teknologi yang serba canggih. Cara beriklan pun dah berbeza. Apa yang kita mahukan boleh dapat hanya dihujung jari. Tekan sana, tekan sini, barang sampai. Sebagai owner yang mempunyai produk sendiri, boleh cuba servis run facebook ads untuk meningkatkan jualan.

Servis Run Facebook Ads

“Zaman sekarang, kalau masih tidak menggunakan online platform untuk pasarkan produk ibarat ketinggalan 1000 ‘tapak’ kebelakang daripada kompetitor.” 

Kelebihan Servis Run Facebook Ads

Terdapat banyak kelebihan yang anda akan dapat apabila anda menggunakan platform digital.

Antara kelebihan yang paling ketara adalah anda hanya perlu ‘goyong kaki’ sahaja di rumah tetapi brand anda dah ‘merantau’ seluruh pelusuk dunia. Best tak best macam tu?

Servis Facebook Ads Dalam Digital Marketing

1. Target Audience

“Pokai duit aku keluarkan duit buat macam-macam. Flyers lah, banner lah, buat iklan kat Tv lagi. Tapi hasil dia? Hampeh!.”

Kenapa perlu habiskan banyak duit untuk buat offline marketing? Bukan saya kata tak bagus. Offline marketing bagus, cumanya anda perlu tahu dan kenalpasti siapa target audience anda?

Kelebihan menggunakan platfom digital marketing ini adalah tidak kiralah anda menggunakan platform apa, anda akan dapat ‘perangkap’ prospek anda melalui ruangan Interest.

Dari situ, prospek dapat melihat iklan yang anda jalankan dan potensi anda untuk mendapat closing jauh lebih tinggi.

2. Engagement Lebih Gempak!

Nak lebih rapat dengan customer anda? Jawapannya, anda perlu mula menggunakan digital marketing!

Dulu, kalau anda nak tahu feedback customer memang susah sebab anda susah nak jumpa dengan customer anda untuk minta feedback mereka. Tidak ada medium yang sesuai untuk memberi maklum balas.

Tetapi sekarang, semuanya hanya berada dihujung jari. Anda hanya perlu mesej follow up customer untuk mintak feedback mereka.

3. Cut Cost Marketing 

Anda tahu atau tidak, melabur untuk marketing dekat digital marketing adalah lebih efektif. Dengan adanya platform digital marketing, produk anda mampu untuk pergi lebih jauh dengan kos yang lebih rendah.

Menurut HubSpot, Cost-Per-Lead (CPL) di platform digital marketing jauh lebih baik jika dibandingkan dengan platform marketing yang lain.

4. Revenue Yang Lebih Tinggi

Strategi digital marketing yang berkesan akan meningkatkan conversion rates dan seterusnya mampu mendatangkan lebih banyak faedah kepada bisnes anda.

“Lebih banyak faedah yang masuk, maka lebih tinggilah revenue.”

Industri kecil dan serdehana (IKS) yang menggunakan digital marketing akan memperolehi 3.3 kali ganda peluang untuk memperluaskan lagi bisnes mereka.

5. Kuasa ‘CTA’

Secara psikologi, CTA mampu mendorong prospek untuk bertindak mengikut arahan yang telah diarahkan kepada mereka. Dengan wujudnya platform digital marketing, founder boleh menggunakan manfaat yang telah disediakan untuk memajukan bisnes anda menggunakan funnel masing-masing.

Sekarang anda dah tahu mengapa anda perlu membuat digital marketing.

Saya harap ia dapat membantu anda serba sedikit untuk meningkatkan dan memperluaskan lagi perniagaan anda.

Jangan lupa, Bumbu Agency Sdn Bhd ada menyediakan khidmat-khidmat seperti berikut:

  • Membantu menguruskan kempen marketing
  • Memberi konsultasi untuk mengembangkan bisnes
  • Menyediakan video korporat, montaj atau animasi 2D/3D
  • Menghasilkan rekaan grafik / video pengiklanan
  • Servis Pengiklanan digital

Servis Facebook Ads Yang Professional

Bumbu Agency mempunyai kepakaran yang mahir dalam facebook ads dan mempunyai portfolio yang dipercayai lebih 1000 usahawan

Hubungi Encik Umar di 0176026002 atau Cik Iza di 0108989188 untuk pertanyaan lanjut. Email: bumbu [email protected]

Bumbu Agency sangat aktif di media sosial, follow kami!

Instagram: @bumbu.agency

Facebook: Bumbu Agency

Twitter: @bumbuagency

Tiktok: @bumbuAgency

Popular articles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

INGIN DAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA ?

konsultasi perniagaan anda secara percuma untuk 30 minit isikan form dibawah untuk kami hubungi anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *