Boleh dikatakan semua rakyat di Malaysia menggunakan Google sebagai search engine mereka. Saya pun tidak terkecuali. Bila anda type sahaja keyword di bahagian Google Search dan keluar banyak pilihan untuk anda pilih link website. Bagaimana mereka boleh ada di muka surat pertama di Google? Pasti anda tertanya dan mahu ini berlaku apabila prospek anda search di Google menggunakan keyword yang berkaitan dengan produk atau servis anda kan? Jangan risau, kali ini saya akan beritahu anda salah tu cara untuk muncul di muka surat pertama Google sebelum itu saya akan terangkan sedikit dengan contoh supaya anda faham serba sedikit.

 

Sebagai contoh, apabila anda sedang search ‘ZARALINA PERFUME’ di Google Search, akan terus muncul anda punya blog, video dan site di first page! Begitu juga dengan nomobor telefon & details yang lain-lain yang mungkin diperlukan oleh prospek anda! Contoh gambar dibawah sebagai rujukan supaya anda lebih faham:

 

Wah, macam mana caranya? Mudah sahaja, anda hanya perlu buat website ATAU blog dari produk Google sendiri seperti:

ㅡBlogger
ㅡYoutube Channel
ㅡGoogle Sites

Anda buat sahaja account dan kemudian baru boleh fikirkan layout dan content untuk dimasukkan! Google suka apabila kita menggunakan produk mereka, jadi senang untuk bisnes kita membesar! Ya, anda tidak perlu risau kerana anda boleh buat dengan FREE! Tak susah pun. Selepas anda selesai buat blog atau website content mesti ada keyword yang selalu digunakan dalam content anda supaya muncul di muka surat pertama. Seronok kan? Benda dah percuma, kenapa nak beli? Kalau tak buat sekarang, bila lagi?

 

Nak berjaya atau tidak?

 

Apa-apa pun usaha atau kerjaya yang ingin capai buatlah sehabis mungkin. Carilah cara untuk berjaya walaubagaimana susah atau senang caranya. Jangan pernah putus asa. Kita hanya mampu usaha, doa dan tawakkal. Selebihnya kita serah kepada Tuhan.

 

Anda juga boleh baca bahan bacaan ini di channel telegram kami.

IKUTI KAMI:

FB: Bumbu Agency
IG: bumbu.agency
IG: bumbu.rockstar (Training)
YouTube: Bumbu Agency
Telegram: bumbuagency

Popular articles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

INGIN DAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA ?

konsultasi perniagaan anda secara percuma untuk 30 minit isikan form dibawah untuk kami hubungi anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *