Table of Contents

Apa yang anda tahu tentang Whatsapp? Chat dengan kawan, family, teman lelaki dan teman wanita bukan? Bukan setakat itu sahaja, kita boleh juga video call dan audio call. Share mesej dekat orang. Lagi satu yang suka dibuat oleh orang kita membawang! Ya, buat group dan membawang 24 jam tapi saya tahu bukan semua orang buat begitu.

Salah satu yang menarik tentang Whatsapp adalah kita boleh buat link sendiri iaitu Whatsapp Link. Wah, memang menarik bunyinya kan? Mesti anda pernah lihat atau dapat link Whatsapp dari orang bukan? Whatsapp link ini sangat berguna bagi mereka yang mempunyai perniagaan sendiri. Masa dulu banyak step perlu dibuat bila nak save nombor orang.

 

Arghh! Lambatlah cara macam ni. Banyak sangat step yang perlu ikut! Cara lain yang mudah anda pernah buat mesti suruh orang misscall kan? Lepas tu baru save nombor orang. Ambil masa 1-2 minit sekurang-kurangnya. Tapi sekarang proses-proses ini dah boleh di abaikan kerana WUJUDNYA LINK PENDEK WHATSAPP.

Caranya sangat mudah. Tak perlu daftar, tak perlu tunggu pengkatifan dan kelulusan apa-apa. Semua orang boleh buat terus! Apa yang anda hanya perlu ada WhatsApp account yang anda boleh dapat di Google Playstore atau Apple App Store . Ikut langkah-langkah di bawah: 

 

Bila dah siap, anda boleh simpan link tersebut dan kongsikan di mana-mana iklan yang anda buat!

P/S: Jika anda berminat dengan servis yang ditawarkan oleh Bumbu Agency boleh segera Whatsapp kami 😊

 

IKUTI KAMI:

FB: Bumbu Agency
IG: bumbu.agency
IG: bumbu.rockstar (Training)
YouTube: Bumbu Agency
Telegram: bumbuagency

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *