Servis Website: Macam Mana Bumbu Agency Cepatkan Website Client

 

Kami dah buat servis website ni lama. Berpuluh-puluh client yang kami bantu.. Ada daripada kosong sampai siap, ada daripada website yang old school kepada website moden, daripada website yang bermasalah… Macam-macam masalah yang kami dah selesaikan.

Daripada pengalaman kami, kebanyakkan client mempunyai masalah website lambat, slow dan sebagainya… Persoalannya macam mana kami bantu client untuk selesaikan masalah mereka? Jom kami kongsikan step-step atau perkara yang kami buat untuk bantu client..

 

Servis Website: Macam Mana Bumbu Agency Cepatkan Website Client

Cara Bumbu Agency Cepatkan Website Client

1. Cari Punca

Pertama sekali, kita memang kena cari punca masalah itu berlaku lah… kalau tak, macam mana kita nak selesaikan masalah tu kan?

Ramai client kami yang mempunyai apa2 masalah tentang website akan datang kepada kami dan mintak untuk kami bantu mereka selesaikan masalah tersebut… Ada juga yang datang dan tak tahu macam mana untuk terangkan masalah website mereka. Tanya2 macam tu jugak jawapan dia… Takpe lah, itu lah kegunaan kita untuk check balik, cari balik apa sebenarnya masalah mereka dan apa punca masalah mereka boleh berlaku.

Jadi apa yang kami buat untuk proses pertama ini, kami akan mintak maklumat mereka. Siapa nama mereka dan apa website mereka. Kemudian, team teknikal kami akan go thru based on apa yang mereka terangkan. kami jumpa masalah tersebut, kami akan maklumkan kepada client apa punca masalah mereka dan macam mana cara kita nak selesaikan.

 

2. Cari Solution

Kebanyakan masalah website lambat biasanya disebabkan beberapa perkara. Jadi apa solution dia?

  • Buang semua plugin dan theme yang tak digunakan dan diperlukan

Anda tak perlu simpan plugin atau tema yang anda tak guna sebab benda itu yang menyebabkan website anda jadi berat dan lambat.

  • Kecilkan saiz gambar dan video

Biasanya website jadi lambat pun disebabkan saiz video dan gambar yang kita masukkan dalam website bersaiz besar dan berat. Jadi, kami sarankan untuk kecilkan terlebih dahulu saiz gambar dan website sebelum masukkan dalam website. Itu dapat membantu anda untuk lajukan website anda.

  • Lakukan Caching, Minify, Compression

Kita kena buat caching, minify dan compression supaya kita dapat optimize kan website kita.

  • Park dalam server sendiri

Jika anda mempunyai server sendiri, kami sarankan supaya anda park hosting anda dalam server anda sendiri. Ia lebih memudahkan anda jika apa2 perkara berlaku pada website anda.

 

Ada banyak lagi cara yang kita boleh gunakan untuk selesaikan masalah website lambat sebagai contoh:-

1- Aktifkan Plugin Keselamatan

2- Guna Theme Speed-Optimized

3- Aktifkan Content Delivery Network (CDN)

4- Guna WordPress Versi Terkini

5- Gunakan Image Compressor

6- Guna Plugin WordPress Cache

7- Hosting WordPress-Optimized

 

Jangan lupa, Bumbu Agency Sdn Bhd ada menyediakan khidmat-khidmat seperti berikut:

  • Memberi konsultasi untuk mengembangkan bisnes
  • Menyediakan video korporat, montaj atau animasi 2D/3D
  • Menghasilkan rekaan grafik / video pengiklanan
  • Servis pengiklanan digital

Syarikat kami sangat berpengalaman di dalam industri dan mempunyai portfolio yang kuat. Hubungi Encik Umar di 0176026002 atau Cik Iza di 0108989188 untuk pertanyaan lanjut. Email: bumbu agency@gmail.com

Bumbu Agency sangat aktif di media sosial, follow kami!

  1. Instagram: @bumbu.agency
  2. Facebook: Bumbu Agency
  3. Twitter: @bumbuagency
  4. Tiktok: @bumbuAgency

Popular articles

INGIN DAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA ?

konsultasi perniagaan anda secara percuma untuk 30 minit isikan form dibawah untuk kami hubungi anda

Want to keep updated ?

we will send you a notification for new articles so you don’t miss out.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

Hello!

Click our representatives below to chat on WhatsApp for more details or inquiries.

× How can we help you?